GYALOGTÚRA

TÚRAÚTVONALAK:

– Séta a zalakarosi parkerdő területén – Parkerdei körtúra (4 150 m)

– Bögre-hegyi körtúra (5 500 m)

– Kilátó körtúra (5 150 m)

– Felsőhegyi körtúra (5 850 m)

– Zalakarosi Fürdő – zalakarosi parkerdő – szőlőhegyek – Galamboki halastó – Galambok

– Zalakaros – Zalamerenye – Orosztony – Zalaújlak – Zalakaros
Táv: 22 km
Szintkülönbség: 420 m
Szintidő: 6 óra

– Zalakaros – Zalamerenye – Zalaújlak – Zalakaros
Táv: 10 km
Szintkülönbség: 180 m
Szintidő: 3 óra

KERÉKPÁRTÚRA

 

Zalakarostól keletre szinte teljesen sík az útvonal, alig találni emelkedőt – ez a jellemző a 45 km-es kör 35 km-én, de a városba visszaérve már ízelítőt kaphatunk a zalai dombokból: keskeny utakon, szőlőtőkék között, rövid, de annál keményebb emelkedőket kell megmászni.

 

KERÉKPÁRÚTVONALAK:

 

1. Kis Balaton körtúra (30 km)

Zalakaros – Zalakomár – Kápolnapusztai Bivalyrezervátum – Balatonmagyaród – Kányavári-sziget– Zalavár – Zalaszabar – Nagyrada – Garabonc – Zalakaros

2. Galambok irányába

Zalakaros – Zalakomár – Galambok – Galamboki Halastó – Galambok szőlőhegy – Zalakaros

3. Zalaújlak irányába

Zalakaros – Galamboki Halastó – Zalaújlak szőlőhegy – Zalamerenye – Mata-völgyi tó – Garabonc – Zalakaros

4. Banyavölgy irányába

Zalakaros – Banyavölgy – Zalakaros szőlőhegy – Zalakaros

5. Keszthely irányába

Kis-Balaton Bemutatóház – Szentgyörgyvár – Alsópáhok – Hévíz – Keszthely – Balatonberény – Vörs – Kápolnapusztai Bivalyrezervátum – Balatonmagyaród – Balatonhídvég – Kis-Balaton Bemutatóház

6. Hévíz irányába

Kis-Balaton Bemutatóház- Zala töltés – Szentgyörgyvár – Alsópáhok – Hévíz – Nemesboldogasszonyfa – Sármellék – Zalavár – Kis-Balaton Bemutatóház

7. Nagykanizsa irányába

Zalakaros – Galambok – Nagyrécse – Nagykanizsa – Gelse – Kilimán – Orosztony – Zalaszabar – Nagyrada – Garabonc – Zalakaros

8. Somogyi Dombság irányába

Zalakaros – Galambok – Zalaszentjakab – Miháld – Pat – Inke – Iharosberény – Nagykanizsa – Nagyrécse – Galambok – Zalakaros

A zalakarosi Tourinform Iroda szomszédságában 2013. május 1-étől üzemel a Kerékpáros Centrum.
Zalakaros térségében számos kerékpárút található, amelyek végigjárása kiváló és egyben aktív kikapcsolódást nyújt.
A kerékpáros centrumban lehetősége van felnőtt férfi és női biciklik bérlésére is, továbbá Nordic Walking botokat is igénybe vehet. Az útvonalakon kihelyezett táblák segítségével könnyedén eligazodhatnak, valamint a Tourinform Irodában környékbeli biciklis térképeket kaphat.

Bővebb információ: +36 93 340 421

SÉTAREPÜLÉS

Ajánlatok:

  • 15 perc repülés – Kis-Balaton útvonal
  • 20 perc repülés – Kis-Balaton útvonal bővítve
  • 30 perc repülés – Keszthely-Hévíz útvonal
  • 45 perc repülés – Szigligeti vár, Keszthely, Hévíz
  • 60 perc repülés – Verzió I. – Vártúrák
  • 60 perc repülés – Verzió II.- Badacsony, Szigligeti vár, Keszthely, Hévíz
  • 70 perc repülés – Tihanyi-félsziget
  • 100 perc repülés – Balaton megkerülése

Bővebb információ: Sétarepülés Zalakaros

VÍZITÚRA A ZALA FOLYÓN

ZALA FOLYÓ:

A Zala folyó a Balatont tápláló egyetlen folyó. Az osztrák határ közelében, az Alpokalján ered, Szentgotthárd és Őriszentpéter között. A Fekete tóból, a Sphagnum-mohaláp vizéből és sok apró forrásból összefolyó 3 nagyobb ágból keletkezik. A Zalai-dombság vidékén keresztül eljut a Kis-Balatonig, végül a Keszthelyi-öböl déli részénél, Fenékpusztánál, a 115 dpkm-nél torkollik a Balatonba.

Útja során a kis patakból kis folyót dagasztanak a mellékvizek a majd 140 kilométer alatt. Zalaegerszegen és a Kis-Balatonon is átfolyik még színesebbé téve ezzel arculatát.

Bővebb információ: Fodros Vízitúra

 

SEGWAY ZALAKAROS

A környezetbarát cirkálás!

A Segway túra során Zalakaroson a parkok, a szép természetvédelmi körzetek, a védett erdők, csendes és gyors bejárása válik elérhetővé. Extrém terepviszonyok sem jelentenek akadályt, így méltó kihívója lehet, a zajos környezetzavaró “Off-road”-os járműveknek.

Az első olyan önegyensúlyozó közlekedési eszköz, amelyet arra terveztek, hogy bárhová elvigye. Lehetőséget ad arra, hogy gyorsabban közlekedjen és a közlekedés igazi szórakozás legyen számára.

A Segway azért fantasztikus, mert függőleges helyzetben tud maradni, amikor előredől, bár csak két kereke van. Sok technológiai érdekességet sűrítettek bele, se gáz se fék, csak testbeszéddel irányítja.

Az extrém terepviszonyok sem jelentenek akadályt, bírja az erdők buckás, poros vagy sáros környezetét és az emelkedők sem okoznak neki gondot.

Ha vállalkozó kedvűek vagyunk, bevállalhatunk akár egy 5 órán át tartó, vadregényes kirándulást a kápolnapusztai bivalyrezervátumhoz is.

Bővebb információ: Segway Zalakaros

 

PANKA LOVARDA

A lovak terápiás hatása régóta ismert és bizonyított. Jezerniczky Anna a Panka Lovardában várja a lovak szerelmeseit, a kezdő lovasokat és a már gyakorlott lovaglókat is.

A gyönyörű helyen elterülő lovardában lehetőség nyílik az állatokkal való ismerkedésre, lovas oktatásra futószáron, lovaglásra akár egyénileg, akár csoportosan. Vezetett túra- és tereplovaglásra is lehet jelentkezni, de az sem fog unatkozni, aki csak kísérőként venne részt, hiszen fogattal követhetik lovagló családtagjaikat, barátaikat. A csikósbemutatón csikós hagyományokkal, népviseleti szokásokkal és lovas ügyességi játékokkal ismerkedhetnek a lovardába látogatók.

Bővebb információ: Panka Lovarda

DOTTO KISVONAT

Ismerje meg Zalakarost! Kóstoljon bort! Érezze a vidék illatát!

Zalakaroson két Dotto városnéző kisvonattal és Magyarországon egyedülálló nyitott városnéző kisbusszal állnak a vendégek rendelkezésére. Az egyik Dotto kisvonattal Zalakaros városát mutatják be idegenvezetéssel! A másik Dotto kisvonattal vagy a nyitott városnéző kisbusszal a bivalyrezervátumhoz és a Kis-Balatonhoz szerveznek kirándulást a Zalakarosra látogató vendégek számára. Harmadik programként a kisbusszal városnézés keretében fazekasműhely látogatásra és ajándék borkóstolóra viszik a vendégeket a zalakarosi pincesorra! A Dotto városnéző kisvonatok és a nyitott városnéző kisbusz tetszést, a programok sikert és megelégedettséget arattak a vendégek széles körében!

Bővebb információ: DOTTO Zalakaros

 

Iratkozzon fel

hírlevelünkre!

Értesüljön elsőként legújabb ajánlatainkról,
last minute kedvezményeinkről!

H-8749 Zalakaros Panoráma utca 27.

+ 36 30 117 60 70

info@ldvilla.hu